Om mig

Mitt foto
Göteborg, Västra götaland, Sweden
Som en av många bloggare skriver jag nu sju sanningar om mig själv. Sättet jag gör det på kan sägas bekräfta åtminstone en av dem, kanske fler

fredag 11 juni 2010

London is calling

Dags att sova så man orkar jobba hela natten. Som tur är ska jag jobba med min vän Emma så det blir säkert jätte kul. Hinner jag umgås med henne lite innan hon och familjen ska åka utomlands.
Kevin har precis åkt med pappa till farmor och farbror Rolle. Han ska få sova över där eftersom jag jobbar natten och Robert ska upp tidigt i morgon och jobba.
Annars är det lugnt här. Igår åkte jag till Elin och blev klippt och så gjorde hon slingor. Blev jätte bra!!

Nä dags och sova lite men innan ska ni få en fortsättning av min och Mias äventyr i london ;)

8 Mars, 2005

Idag har vi atit frukost till kyrkomusik och tog t-banan upp till stan. Baker street.
Letade efter den andra sv-kyrkan. En gång när vi stannade och glodde pa kartan kom en kvinna ut från cafet vi stod utanför , bara för att hjälpa oss. Så himla trevliga folk.
Hittade sv-kyrkan och när vi stod och kollade pa anslagstavlan kom en sv tjej fram och frågade om vi behövde rum. Vi fäljde med henne hem, ( runt hörnet) och tittade på rummet. Ett rum lika stort som mitt badrum typ..i en lägenhet med 4 rum (liten och trång) där 8 personer skulle bo. Jag och suss skulle da dela detta rum (som bestod av en dubbelsäng typ) och betala 300 pund var. Det var trångt överallt och vi kände direkt att vi är för gammal for sånt här!!! Vi skulle tänka på det. Men tjejen och hennes kompis David var trevliga och hjälpte oss lite att söka jobb på pubar de visste i närheten. Sedan gick vi tillbaka till sv-kyrkan med dem och åt kanelbulle.
Efter det fortsatte vi jobbsökandet. Gick in p¨å ett cafe som såg helt okej ut. ägaren skulle utöka från frukkostcafe till heldags cafe och hade planer pa att anställa personal. Men ville forst anställa en tills han såg hur det gick men kvällscafet. Han gick sen med på att anställa oss båda på halvtid.. hehe.... Han skulle ringa oss i kväll och vi skulle evt börja prov jobba i morgon.
Gick vidare till ett annat cafe agt av araber. De skulle också anställa en och de vart kära i suss eftersom hon är brasse. ( han hade 2 andra brasilianska tjejer som jobbade där ) och de ringer oss och hon får evt börja i morgon och provjobba. Men han ville att hon skulle provjobba 4 dagar gratis , vi ska fråga våran kontakt Frida om det ar okej..De var hjälpsamma i allafalll och fixade telefon kort åt oss. Mitt nummer ar: ¤&%/(&%/(%&¤%&/¤/&¤ !!!
Genom dem fick vi oxa kontakt med en lägenhetsagare som vi fick träffa på en gång och han hade ett ledigt rum i en tre rumslagenhet. ( för 4 personer) Det var en mycket fraschare lägenhet och att jättefint hus! Jag och suss skulle da dela rum fär 280 pund var i månaden, med alla räkningar inkluderade. Mycket bättre än det forra!! Vi sa att vi ville ha det och den lilla trevliga gubben lovade oss det så fort de två tjejerna flyttar ut. han får besked om det i morgon och da ringer han oss. Men han verkade trovardig och vi vill gärna bo i det fina huset , mycket bättre än det förra ungdomsråttboet. ,killen som var får Cypern, var bög, enligt hyresvärden
, och han hade dator... det la vi märke till ;) Och så bodde det en tjej i ett rum men hon var ej hemma. Dessvärre fanns det ej natt vardagsrum utan bara våra rum och ett fint kök och badrum, men vi frår ha sängen som soffa och köpa en tv åh ha på rummet.... eller nått.... Bögen fick tv-rummet som sitt rum.....grr....
Sen sökte vi lite mer jobb bla pa ett cafe till dit vi skulle komma i morgon och prata kl halv fyra.
Sen hölll MIA pa och svimma ¨så vi var tvugna att äta nått. Det vart det biligaste igen och nu har vi ätit sandwich i tva¨å dagar.... vi ska laga mat när vi får boende.
På det stället där vi åt mat pratade vi med en kille som jobbade där.. hans fru var svensk och jobbade i en butik mittemot och han följde med oss dit och vi fick prata lite med henne. Hon gav lite tips...
Nu har vi hittat ett intenet cafe och här händer det grejjer... en kille började skriva till Mia på msn, på engelska,.. vi som inte känner några engelsman än.. Hon krev lite tillbaka och undrade om han var i närheten.. Jo, han var i närheten och kunde bara inte låta bli att skriva till Mia! KAn det vara killen som jobbar här montro... ? Ojoj oj....
Idag har vi rökt vattenpipa på arabcafet. och druckit gott te.
Lägenheten kostar 280 per person, det kanske vi skrev...
Vi har hittat en svensk restaurang där vi sökte jobb, men skåningen hade haft samma personal i 15 år och ville inte byta ut den som vi föreslog. Vi hittade även en svenksbutik dar de säljer knackebröd osv till dem som saknar det...
I svenska kyrkan är man alltid välkommen och det fanns cafe och de visade filmer på söndagar och vi var bjudna dit pa lördag för att se melodifestivalen. No way!!! ;)
Vi har även blivit tipsade om ett braslianskt område dit vi ska svänga våra lurviga sen.
I dag har vi bara varit runt baker street området , i morgon beger vi oss lite mer in i smeten.. typ piccadilly curcus,oxford circus,knightbridge.. där vi blivit tipsade om att söka jobb.

Detta kommer att bli bra! Tack Frida, det kanns tryggt att veta att du är här bara...

*over and out*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar